بسته

VPNچیست؟کابرد ها و انواع پروتکل های VPN

VPNچیست؟کابرد ها و انواع پروتکل های VPN

از زمان ورود اینترنت،اولویت بر روی قرار دادن و ارسال سند ها و بسته های بدون عیب و نقص بود.به همین دلیل فضای اینترنت طبعا یک فضای ناامن است.تمام برنامه های در سطح اینترنت مانند وب،پیامرسان ها،ایمیل و…براساس استاندارد های جهانی هستند. به همین دلیل هرلحظه ممکن است توسط بسیاری از افراد، سازمان‌های دولتی و … با حمله و سرقت روبرو شود. و اطلاعات شخصی شما پخش شود.در همین زمان میتوان VPN را به عنوان یک راه نجات معرفی کرد که اطلاعات شما را به صورت رمزنگاری شده و کاملا ایمن منتقل می‌کند.


VPN چیست؟

وی پی ان (VPN) چیست و چه کاربردهایی دارد؟ | گجت نیوز

VPN مخفف واژه های “Virtual Private Network“ به معنای شبکه خصوصی مجازی است.

VPNیک اتصال باامنیت و رمزگذاری شده بین رایانه و اینترنت شما برقرار می کند و یک تونل خصوصی برای داده ها و ارتباطات شما در هنگام استفاده از شبکه های عمومی فراهم می نماید. شبکه های خصوصی مجازی(VPN) اکنون وسیله ای برای نگهداری حریم خصوصی آنلاین هستند.

تصویر زمینه موتور | عکس زمینه موتور | دورپیک

 

برای شفاف سازی بیشتر به این مثال توجه کنید:

تصور کنید که شما یک راننده موتور سیکلت هستید و اینترنت برای شما یک بزرگراه در حال رانندگی است،مطمئنا در طول مسیر سفر یا رانندگی خود از مکان های مورد علاقه خودبه طور مثال وب سایت ها،صفحات دیدن میکنید.

شما با نشستن بر روی موتور و حرکت،فعالیت های انلاین خود را شروع میکنید که این فعالیت های شما کاملا قابل مشاهده و ردیابی هستند.الان تصور کنید از یک تونل خصوصی در سفر خود استفاده میکنید،وی پی ان هم حکم یک تونل شخصی را دارد که موجب میشود شما ناشناس باقی بمانید.

 

VPN یا شبکه خصوصی مجازی یکی از بهترین ابزارها برای نگهداری از حریم خصوصی اینترنت شما است. وی پی ان اتصال شما را رمزگذاری می کند،آدرس IP شما را پنهان می سازد و هنگام وب گردی، خرید و بانکداری آنلاین شما را غیر قابل مشاهده نگه می دارد.

به همین دلیل هرلحظه ممکن است توسط افراد، سازمان‌های دولتی و … با حمله و سرقت روبرو شوید و اطلاعات خصوصی شما افشا شوند. VPN را می‌توان به عنوان پروتکلی معرفی کرد که اطلاعات شما را به صورت رمزنگاری و کاملا ایمن منتقل می‌کند.

اصلی ترین کاربردی وی پی ان ها

ایجاد یک فضای امن در یک بستر نا امن می باشد.به عبارت دیگر VPN ها برای این ساخته شده اند تا بتوان از آن ها برای ایجاد یک شبکه خصوصی و ایمن در یک شبکه عمومی و نا ایمن، استفاده کرد.

کاربرد VPN چیست؟

  • ایجاد یک شبکه خصوصی در یک شبکه عمومی
  • ایجاد یک شبکه ایمن و رمزنگاری شده برای تبادل داده
  • مخفی کردن هویت و تغییر IP در هنگام اتصال به سایت ها
  • دور زدن فیلترینگ و رد شدن از محدودیت ها
  • ایجاد امنیت بیشتر در هنگام اتصال به یک شبکه عمومی مانند Wifi
  • ایجاد یک شبکه خصوصی برای شرکت ها و سازمان هایی که دفاتر آن ها از یکدیگر فاصله دارد.
  • حفظ حریم خصوصی در برابر سایت هایی که اطلاعات جمع اوری میکنند.
  • دانلود به صورت ناشناس
  • بارگذاری محتویات محدود شده
  • محافظت در برابر هکر ها

خطرات VPN چیست؟

VPN چیست
VPN چیست
  • 1-افزایش مصرف اینترنت
  • 2-سرعت آپلود و دانلود کمتر
  • 3-افزایش مصرف باتری
  • 4-ورود ویروس و جاسوس افزار به سیستم شما

بیشتر بخوانید:امنیت شبکه چیست؟/6 قدم برای افزایش امنیت وای فای/اینترنت وایرلس

انواع پروتکل های VPN

 

پروتکل PPTP

پروتکل PPTP مخفف کلمه Point-to-Point Tunneling است. یکی از قدیمی ترین پروتکل ها است. این پروتکل به عنوان ضعیف ترین پروتکل VPN در حوزه امنیت نام برده می شود.ساده ترین نحوه راه اندازی و پیاده سازی نیز مختص این سرویس VPN است.

این پروتکل VPN از یک رمزنگاری 128 بیتی ضعیف استفاده می کند. به همین دلیل بدترین گزینه برای مکانهایی است که در آنها امنیت در اولویت است.این پروتکل وی پی ان توسط مایکروسافت ایجاد شده. و برای رمزگذاری نقطه به نقطه،همراه احراز هویت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امنیت بالایی ندارد به طوری که در نسخه جدید محصولات Apple پروتکل PPTP حذف شده است. ولی برای کسانی ک امنیت برایشان مهم نیست پروتکل سریع و راحتی است.

پروتکل L2TP/IPSec

پروتکل L2TP مخفف کلمه ی Layer 2 Tunneling Protocol است. یکی از محبوب ترین و دوست داشتنی ترین سرویس های VPN می باشد.

L2TP دارای رمزنگاری قدرتمند 256 بیتی است.اما سرعت آن به نسبت سرعت PPTP و OpenVPN کمتر است.تنها عیب پروتکل L2TP سرعت پایین آن نسبت به پروتکل PPTP است.ولی ناگفته نماند هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد.

پروتکل OpenVPN

OpenVPN
OpenVPN

وی پی ان (OpenVPN) یکی از پروتکل‌های استاندارد صنعتی است.که همیشه در حال بروزرسانی است و بهترین گزینه برای تامین امنیت شما محسوب می‌شود.این پروتکل اولین توصیه کارشناسان وی پی ان است. مهم‌ترین امکان امنیت است.

در این پروتکل تنظیمات مختلفی وجود دارد و به شما این امکان را می‌دهد که سرعت بیشتر یا امنیت بیشتر را انتخاب کنید.UDP از مهم‌ترین تنظیمات این پروتکل که روی هر پورتی قابل اجرا است.TCP تنظیمات دیگری از آن که بیشتر برای کشورهایی که فیلترینگ شدیدی دارند،مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروتکل SSTP

پروتکل SSTP یا Secure Socket Tunneling Protocol پروتکلی ابداعی توسط شرکت مایکروسافت است که با معرفی ویندوز ویستا سرویس پک 1 به دنیا معرفی شد و امروزه در تمامی سیستم عامل های خانواده مایکروسافت این سرویس پشتیبانی می شود.

طبیعتا وقتی اسم SSL می آید شما به یاد https و یا TLS پروتکل های امنیتی وب هستند می افتید که از مزایای ان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راه‌اندازی آن روی دستگاه‌های ویندوزی به سادگی انجام می‌شود.
  • هماهنگی بسیار خوبی با سایر نرم‌افزارهای ویندوزی دارد.
  • کاملاً امن بوده و دلیل آن هم استفاده از پروتکل رمزگذاری AES-256 است.
  • فایروال‌ها را به خوبی دور می‌زند و می‌توانید ارتباط پایدار و خوبی را با استفاده از آن تجربه کنید.

پروتکل IKEv2

این پروتکل VPN به عنوان پروتکلی مناسب و ایمن محسوب می‌شود،اما قدرتمندترین آن‌ها نیست. IKEv2 در واقع حاصل تلاش‌های مشترک میان مایکروسافت و سیسکو است که تصمیم داشتند یک پروتکل امن و انعطاف‌پذیر ایجاد کنند.این پروتکل به خودی خود یک تونل امن است که مشابه L2TP عمل می‌کند اما امنیت آن مربوط به بخش IPSec است.

نتیجه گیری و حرف آخر

انتخاب کردن بهترین پروتکل از بین پروتکل های VPN ممکن است انتخاب دشواری باشد. ولی با توجه به مطالب و بررسی ها open vpn ممکن است انتخاب خوبی باشد. این پروتکل سرعت بیشتری به نسبت PPTP دارد. و به اندازه و بیشتر از L2TP/IPsec امنیت ارائه می دهد. و با توجه به Open Source بودنش می تواند در همه جا در دسترس و قابل هماهنگ سازی باشد.

البته پروتکل L2TL/IPsec هم از لحاظی می تواند انتخاب خوبی باشد. زیرا بسیاری از تجهیزات موبایل از این پروتکل به عنوان پروتکل اصلی خودشان در ارتباطات VPN نام می برند.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

شما میتوانید برای داشتن اینترنت پرسرعت وایرلس در منزل و یا محل کار با همکاران فروش ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *