بسته

5 تفاوت مودم و روتر که قبل از خرید باید بدانید

  • خانه
  • آموزشی
  • 5 تفاوت مودم و روتر که قبل از خرید باید بدانید

5 تفاوت مودم و روتر که قبل از خرید باید بدانید

در بررسی 5 تفاوت مودم و روتر که قبل از خرید باید بدانید ابتدا به سراغ آشنایی کامل با مودم می‌پردازیم. به زبان ساده مودم وسیله‌ای است که داده‌های دیجیتال را به آنالوگ و آنالوگ را به داده‌های دیجیتال تبدیل می کند. درواقع مودم به عنوان یک مبدل دیجیتال به آنالوگ و برعکس عمل می کند. لازم به ذکر است که امروزه سیستم‌های کامپیوتری داده‌ها را به شکل دیجیتال تولید و انتقال می دهند، اما برای اینکه این داده‌ها را به شبکه و ISP منتقل کند، به یک مبدلی به نام مودم نیاز است.

مودم (Modem) چیست و چه کاربردی دارد؟

اولین نقطه شروع برای ارتباط سیستم‌های کامپیوتری به یکدیگر و ایجاد شبکه بزرگی که امروزه اینترنت نام دارد، استفاده از همان زیرساخت‌های پایه مخابراتی بود که از قبل بین خانه‌های افراد وجود داشت. بنابراین نیاز بود تا داده دیجیتالی که توسط کامپیوتر تولید می‌شود بر روی سیم تلفن رفته و به جای صوت، این بار داده باشد که روی سیم منتقل می‌شود.

از آنجایی که سیم‌های تلفن و ارتباطات صوتی توسط ولتاژ‌های آنالوگ ایجاد می‌شدند، از این رو نیاز به دستگاهی بود که این داده‌های دیجیتال کامپیوتر را به داده‌های قابل انتقال آنالوگ تبدیل کند و همچنین در سمت گیرنده نیز این داده‌های آنالوگ را مجددا به داده‌های دیجیتال تبدیل کند. این دستگاه مودم نام گرفت.

مودم که نام آن برگرفته از دو کلمه  modulator–demodulator می باشد، دستگاهی است که کار مدلاسیون داده‌های آنالوگ به دیجیتال و برعکس را انجام می‌دهد. از این رو برای ایجاد یک ارتباط اینترنتی  ِDial Up نیاز به مودمی داشتیم که یک سمت آن به کامپیوتر متصل می‌شد و طرف دیگر ارتباط به سیم تلفن متصل می شد. از این رو مدل یک پل ارتباطی بین دو دنیای دیجیتال و آنالوگ بود.

روتر (Router) چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

روتر یا مسیریاب، دستگاهی است که داده‌های اینترنتی را در شبکه مسیریابی می‌کند. در واقع یک روتر دارای چندین اینترفیس یا پورت است که بر روی هر کدام از این اینترفیس‌ها، یک شبکه محلی یا LAN متصل گشته است. به عنوان مثال می‌توانید همه دستگاه‌های متصل در منزل خود را شبکه منزل در نظر گرفته که توسط سوئیچ به یکدیگر متصل شده اند و تمامی دستگاه‌های همسایه را نیز که به یک سوئیچ متصل گشته اند، شبکه همسایه بنامید. در این صورت اگر یکی از اعضای همسایه بخواهد داده ای برای شما بفرستد، داده او پس از عبور از سوئیچ، وارد روتر می‌شود و روتر با توجه به آدرس شبکه خانه شما، داده را به سمت خانه شما مسیریابی می‌کند.

در واقع می‌تواند روتر را کلیدی ترین دستگاه ارتباطی در دنیا شبکه نامید که با اتصال شبکه‌‌های محلی کوچک به یکدیگر و مسیریابی بسته‌های اطلاعاتی، شبکه ای از شبکه‌ها که امروزه به آن اینترنت می‌گوییم را شکل می‌دهد.

بیشتر بخوانید:اینترنت نامحدود وایرلسکاهش پینگ برای گیمینگ/تفاوت روتر و سوئیچ چیست؟/خدمات شبکه چیست؟/ روش های پیدا کردن آدرس آی پی کامپیوتر در ویندوز

ویژگی‌های مودم

مودم در اصل ترافیک داده را از ISP دریافت کرده و شبکه خانگی شما را به اینترنت متصل می‌کند، خواه این اتصال از طریق یک کابل مانند Comcast، فیبر نوری از نوع FIOS، یا ماهواره یا اتصال DSL و حتی تلفن Dial-up باشد. مودم با استفاده از کابل اترنت به روتر یا مستقیماً به کامپیوتر متصل می‌شود. مودم‌ها برای هر نوع سرویس متفاوت هستند.

مودم‌ها به صورت وایرلس و کابلی در بازار موجودند در حالی که مدل‌های منحصراً کابلی، معمولاً قیمت پایین‌تری نسبت به مدل‌های بی‌سیم دارند.

ویژگی‌های روتر

روتر سخت‌افزاری است که در کاربرد های کوچک به یک مودم متصل می‌شود و به این ترتیب یک شبکه خصوصی در یک خانه، اداره، یا شرکت ایجاد می‌کند. هنگامی که دستگاهی را به وای‌فای متصل می‌کنید، در واقع به یک روتر محلی وصل شده‌اید.

 

روترها دستگاه‌های هوشمند از جمله گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، کامپیوترها و تجهیزات مختلف در یک خانه هوشمند مانند لامپ‌ها و سیستم‌های امنیتی را به هم متصل می‌کنند. روترهای بی‌سیم همچنین محتوای چندرسانه‌ای را بدون استفاده از کابل، به لپ‌تاپ و دستگاه‌های تلفن همراه ارسال می‌کنند.

روترها نیز همانند مودم، نوع بی‌سیم و سیمی دارد که قیمت آن‌ها متفاوت است.

بیشتر بخوانید:آموزش تغییر پسورد مودم/چگونه متوجه شویم که رمز عبورمان قوی هستاثرات امواج رادیویی و مودم بر انسان و محیط اطرافمفاهیم مرتبط باشبکه بیسیم

مودم یا روتر؛ کدام را بخریم؟

اگر می‌خواهید تنها یک کامپیوتر را به اینترنت متصل کنید و هزینه زیادی هم برای آن صرف نکنید، می‌توانید از مودم استفاده کنید. برای اتصال به اینترنت سرویس‌دهنده ISP، تنها یک مودم که پورت‌های اترنت آن نیز محدود است، پاسخگوی نیاز شما در این شرایط خواهد بود.

اما اگر می‌خواهید به صورت مدیریت شده از WiFi استفاده کنید یا چندین دستگاه را به یک شبکه اینترنت متصل نمایید، به مودم و روتر به صورت همزمان نیاز خواهید داشت. از آنجایی که اکثر مودم‌ها فقط تعداد محدودی پورت اترنت LAN دارند، تنها می‌توان تعداد کمی (مثلاً 3 یا 4) سخت‌افزار نظیر کامپیوتر را به آن‌ها متصل کرد.

اما اگر در شبکه محلی خود، چندین دستگاه دارید که نیاز به اتصال به اینترنت دارند، روتر ضروری است. با این حال، شما نمی‌توانید به تنهایی با کمک یک روتر به اینترنت دسترسی داشته باشید. یک روتر باید به مودم متصل باشد تا بتواند اتصال اینترنت را بین سخت‌افزارهای شبکه شما توزیع کند.

با این اوصاف، هنگام ایجاد یک اتصال اینترنت محلی، نیازی به تهیه مودم و روتر به صورت جداگانه نیست. امروزه دستگاه‌هایی وجود دارند که عملکرد مودم و روتر را توأماً دارا هستند. همان‌طور که قبلاً گفتیم، به این تجهیزات مودم روتر گفته می‌شود و ویژگی‌های هر دو سخت‌افزار را با هم دارند.

سوالات متداول :

5 تفاوت اساسی مودم و روتر

مودم روتر
سیگنال سرویس‌دهنده ISP را رمزگشایی می‌کند سیگنال دریافتی از ISP را رمزگشایی نمی‌کند
مستقیم به اینترنت متصل می‌شود برای اتصال به اینترنت به مودم نیاز دارد
شبکه محلی راه‌اندازی نمی‌کند شبکه محلی ایجاد می‌کند
نمی‌تواند چندین دستگاه را به اینترنت وصل کند اتصال اینترنت را بین چندین دستگاه تقسیم می‌کند
امکان تخصیص ترافیک وای‌فای با مودم وجود ندارد می‌تواند شبکه وای‌فای و ترافیک ارسالی در آن را مدیریت می‌کند

 

حرف آخر

در اینجا به بررسی تفاوت مودم و روتر پرداختیم و سعی کردیم که این دو دستگاه را با همدگیر مقایسه کنیم. اما اگر به صورت کلی بخواهیم تفاوت این دو دستگاه را با یکدیگر بیان کنیم باید بگوییم که مودم دستگاهی است که برای اتصال به اینترنت داده های آنالوگ را به داده های دیجیتال تبدیل می کند و روتر دستگاهی است که می تواند اینترنت مودم را به سایر دستگاه ها منتقل دهد.

لازم به ذکر است که اگر قصد دارید با یک دستگاه به اینترنت وصل شوید، به روتر نیازی ندارید و مودم به تنهایی نیاز شما را رفع می کند. اما اگر قصد دارید که با چندین دستگاه به اینترنت متصل شوید، حتما در کنار مودم از روتر نیز استفاده کنید.

 

و در آخر ممنون که با وبلاگ 5 تفاوت مودم و روتر که قبل از خرید باید بدانید همراه آبانت بودید.

————————————————————————————————————————————-

شرکت آبانت ارائه دهنده اینترنت پر سرعت وایرلس با سابقه بیش از ۱۰ سال حضور درمناطق صنعتی جنوب تهران با در اختیار داشتن بیش از ۱۲ سایت و پاپ سایت اصلی امکان اتصال بی سیم را فراهم نموده است.

همراه گرامی به منظور بهرمندی یا اطلاعات بیشتر خدمات اینترنت پرسرعت وایرلس در  مناطق صنعتی ، کارگاه و یا کارخونه ، در محل سکونت و….
می توانید با کارشناسان متخصص آبانت در بخش فروش در ارتباط باشید.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه ی اینترنت گیمینگ و با کارشناسان متخصص آبانت در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *